Ramundberget Heliski

Från anläggningen i Ramundberget utgår Heliskin efter guidens val där skidåkningen är som bäst för dagen. Målet är att ge kunden minst 1 000 fallhöjdsmeter i den bästa offpisten som området erbjuder.

Det är företaget Sportmaffian som anordnar Heliskin i området och tar kunderna till de högsta topparna och bästa offpistområdena i närheten av anläggningen.

På Helags, Sveriges högst topp söder om polcirkeln och med landets sydligaste glaciär, högsta topp 1 796 meter över havet får du skidåkning sker på stora ytor som ger en fantastiskt frihetskänsla. Skidåkningen anpassas efter dina skidkunskaper och är snön tillräckligt stabil och du tillräckligt kunnig tar guiden dig till riktigt brant åkning.

Fallhöjden på Helags kan vara upp till 700 meter per åk, därför bör du enligt arrangören vara en van skidåkare. Det normala är att det ingår två helikopterlyft på Helags i Heliski 1000 och den vanligaste utgångspunkten är Ramundberget.

Om vädret inte tillåter åkning på Helags eller om ni letar något enklare åkning erbjuder Sportmaffian åkning på Skrarvarna, de ligger rakt in i solnedgången om ni befinner er i Funäsdalen och Bruksvallarna.

Storskarven reser sig 1 260 meter över havet på den västra sidan av vägen till Bruksvallarna. Skidåkningen här är varierad. Bland annat har friåkningstävlingen Extrem SM avgjorts på Storskarven.

Har du bokat Heliski 1000 och åkningen sker vid Skarvarna erbjuds kunden tre lyft.

Under veckorna 8 och 9 samt 14-16 kan du boka själv, övriga tider krävs att minst tio personer är bokade för att turen ska bli av.

Ramundberget Heliski
Information

Sportmaffian AB Funäsdalen
Telefon: 0684-211 81
bokning@sportmaffian.se

Tips
Pris
2650
Varaktighet
Lucia - påsk
Övrigt

Skidinfo.se är en praktisk skidguide för dig som är intresser...
Read more...

Skidinfo.se

Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm

☎ 08-650 20 20
 info@skidinfo.se 

Vi som jobbar med Skidinfo.se
Vakant, chefredaktör
☎ 08-122 015 98
 info@skidinfo.se 

Oskar Lindholm, VD
Derin Ivgen, AD

Kontakta oss för priser och format.