Om Skidinfo

Skidinfo.se är en praktisk skidguide för dig som är intresserad av svenska fjällvärlden och skidåkning i största allmänhet.  Idén är att inspirera men också snabbt och enkelt presentera aktuell information om svenska skidanläggningar, snödjup, väder samt aktiviteter.

Skidåkning är idag en av Sveriges absolut största sporter
I takt med otroliga framgångar i världscupen, samt de nya skidåkardiscipliner som växt fram, har intresset under senare år ökat än mer. Det innebär att i dagsläget finns ca 3,8 miljoner människor som tror att de kommer åka skidor under kommande treårsperiod. Av dessa har 2,6 miljoner åkt skidor under senaste tre åren, varav 1,7 miljoner har åkt under senaste året. För att antalet aktiva i Sverige ska kunna fortsätta att öka tror vi att det finns ett stort behov av att det är viktigt att någon skriver om hur fantastisk svenska fjällen är och hur härligt det är att åka skidor. Det finns också ett behov av praktisk information som förenklar fjällresan.

Förenklad bokning och vägledning
En skidsemester kan lätt kännas som ett krävande projekt istället för en möjlighet till skön avkoppling och nöje. Frågorna blir snabbt många oavsett om man är ung eller gammal, proffs eller nybörjare.  Vi på Skidinfo vill förenkla din bokning av skidsemester och vara din vägledare.  På Skidinfo.se kan du boka både privatresor och företagsresor

En kanal för samtliga skidorter i Sverige
Samtidigt som vi blir fler och fler i skidåkarfamiljen kan man dock skönja en tendens till att det som svensk skidanläggning kan vara svårt att tränga genom mediebruset. Svenska anläggningar har bland annat hård konkurrens från Norge, Alperna, USA och Kanada.  Vi vill visa upp den otroliga bredd som finns när det gäller olika fjällanläggningar i Sverige. Genom oss vill vi att anläggningar i svenska fjällen, oavsett omsättning eller storlek, ska ha möjligheten att kommunicera med skidåkare i hela Sverige.

Skidinfo också som papperstidning
Varje säsong, lagom till den första snön faller, ger vi tillsammans med Dagens Nyheter, ut en av Sveriges största skidtidningar. En total upplaga på 230 000 exemplar, med ett omfång av 56 sidor. Vi belyser trender från fjällen och skapar stor uppmärksamhet kring nordisk fjällnäring.

Global Times Group
Skidinfo ingår i förlaget GTG. Andra tidningsprodukter på förlaget är Nedsläpp, Sommarinfo, SportHälsa och Vinsider.

Annonsera i tidning och på webben.
Kontakta oss för priser och format.
 

Skidinfo.se
Tjärhovsgatan 21
116 28 Stockholm

☎ 08-650 20 20
 info@skidinfo.se 

Vakant, chefredaktör
☎ 08-122 015 98
 info@skidinfo.se